• image1.jpg
  • image2.jpg
  • image3.jpg
  • image4.jpg
  • image5.jpg

Invatamantul preuniversitar este o componenta importanta a sistemului educativ. El joaca un rol cheie in deschiderea de noi orizonturi, prin contributii importante la o dezvoltare echitabila si sustinuta si la formarea unei culturi a pacii. 

Scoala astazi nu se rezuma la a functiona doar ca „masina cognitiva” ci isi asuma si alte responsabilitati, multiplicandu-si functiile. Ea se pune la dispozitia comunitatii, oferind orientari valorice; modele actionale; stiluri cognitive; atitudinale; comportamentale. 

Misiunea scolii este de a fi deschisa pentru toti cetatenii, spre a le oferi sanse egale de dezvoltare personala si profesionala de a interactiona scolii cu mediul social, cultural si economic, de a se transforma intr-un centru de resurse educationale si de servicii oferite comunitatii.

Astfel, sub deviza „In limitele impuse, cu resursele existente, intr-un ritm propriu, bazati pe convingerea cã toate au un inceput, sã incercãm sã facem singuri ceea ce asteptãm de la altii !”, scoala noastra are usile deschise pentru toti copiii si este preocupata de descoperirea talentelor, cultivarea si dezvoltarea acestora pentru obtinerea de performante, precum si pentru continuarea studiilor intr-o forma de invatamant post-gimnazial. Scoala noastra urmareste, prin educatia pe care o ofera copiilor sa devina initiator, sustinator  si catalizator al comunitatii, continuator al traditiilor locale.